Káva, čaj
Zobrazených 1–16 z 43 výsledkov
-
7,20 €
Zloženie/INCI: FERMENTOVANÁ Kyprina úzkolistá (čaj IVAN), ZÁZVOR A MATA
Spôsob použitia: 1-2 čajové lyžice zalejeme 200 ml vriacej vody, priklopíme a necháme odstáť 5-10 minút. Precedíme a užívame ako obyčajný čaj.
Skladovanie: Uchovávajte na suchom mieste pri teplote 5–25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%. Upozornenie: Neužívajte pri neznášanlivosti na zložky produktu a pri laktácii.
-
8,90 €
Čaga (rišavec šikmý) – celoročná huba, parazituje na kmene brezy. V ľudovom liečiteľstve sa používa ako protinádorové činidlo, a tiež k posilneniu imunity a zlepšenie metabolizmu. Čaga sa používa pri problémoch – gastritída s nízkou sekréciou, žalúdočných a dvanástnikových vredoch, polypoch žalúdka a čriev. Zloženie: suchá drvina ryšavca šikmého
Čaga čaj je prírodný zdravý nápoj, ktorý je veľmi populárny v celom Rusku. Má vynikajúce vlastnosti, omladzuje, osviežuje aj revitalizuje organizmus. Obsahuje iba prírodné zložky usušenej a nadrtenej huby čagy.
Čaga je huba parazitujúca na kmeňoch briez, ktorá je známa pre svoje jedinečné liečivé účinky. Rastie najmä na Sibíri, najmä v Tajge, kde významnou mierou prispieva ku zdraviu obyvateľstva. Čaga sa tradične po stáročia používa v ruskom lekárstve a liečiteľstve, no na rozdiel od jedlých alebo liečivých húb sa v prírode vyskytuje zriedkavo.
Jednou z najdôležitejších látok ukrývajúcich sa v Čage, je kyselina betulinová.
Všeobecné dostupné informácie : ČAGA – ryšavec šikmý
protinádorové vlastnosti, ktoré zabraňujú tvorbe a rastu rakovinových buniek.
adaptogén dokáže zvýšiť schopnosť tela zvládať stres a úzkosť.
má obrovský antibakteriálny účinok. Inhibuje alebo úplne ničí reprodukciu a množenie baktérií v ľudskom tele.
pomáha zmierniť bolesť a pôsobí protizápalovo.
vynikajúce využitie aj pre tých, ktorí trpia rôznymi formami artritídy.
chráni pečeň,
pomáha pri procese odstraňovaniu toxínov a candidy z tela človeka.
úspešne sa používa aj pri liečbe vypadávania vlasov,
pri liečbe astmy, cukrovky, Crohnovej choroby a psoriázy.
Spôsob použitia: 1 čajová lyžička ( 1,5-2g) zalejeme 200 ml vriacej vody, necháme vylúhovať 15-20 min. Precedíme a pijeme 100 ml (1/2 pohára) 2x denne počas jedla jedla. Trvanie kúry 1 mesiac.
-
-
-
-
4,80 €
Zloženie/INCI: ryšavec šikmý (Inonotus obliquus)
Spôsob použitia: Jednu čajovú lyžicu zalejeme 200ml horúcej vody, priklopíme a necháme odstáť 15 minút. Precedíme a užívame ako obyčajny čaj.
Skladovanie: Uchovávajte na suchom mieste pri teplote 5–25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%. Upozornenie: Neužívajte pri neznášanlivosti.
-
6,50 €
Zloženie/INCI: púčiky borovice
Spôsob použitia: Jednu lyžicu cca 2g zalejeme 200ml horúcej vody, priklopíme a necháme odstáť 15 minút. Precedíme a užívame ako obyčajny čaj.
Skladovanie: Uchovávajte na suchom mieste pri teplote 5–25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%. Upozornenie: Neužívajte pri neznášanlivosti.
-
7,20 €
Pre svoj obsah inulínu je výborná pre ľudí s diabetes. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev. Čakanka je široko používaná v prevencii a liečbe žalúdočných vredov. Je protizápalová a zároveň krásne upokojuje našu psychiku.
Spôsob použitia: 1-2 čajové lyžičky kávy zalejeme horúcou vodu, ochutíme a vychutnávame si kávičku.
Zloženie: 100% extrakt čakanky.
Výživová hodnota na 100 g výrobku: bielkoviny – 4,0 g, tuky- 0,1g,uhlohydráty – 65 g.Energia:280 kcal/1170 kJ.
Obsah: 100g
Krajina pôvodu: RU
-
7,56 €
Čakanková káva s brusnicou 100g
Čakanka obsahuje veľké množstvo vlákniny, vitamíny, minerálne látky – draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik. Pre svoj obsah inulínu je výborná pre ľudí s diabetes. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev. Čakanka je široko používaná v prevencii a liečbe žalúdočných vredov. Je protizápalová a zároveň krásne upokojuje našu psychiku.
Listy čučoriedok obsahujú triesloviny, organické kyseliny. Vrátane kyseliny askorbovej, esenciálnych olejov, glykozidy – neomirtillin, erikolin, arbutín. Zloženie bobúľ tiež zahŕňa mnoho užitočných komponentov: cukor, kyselina jablčná, kyselina citrónová, kyselina mliečna, a chinín, vitamín C, taníny a pektínové.
Brusnice sa odporúčajú pri problémoch so zníženou sekréciou žalúdka a vysokým krvným tlakom. Brusnice sú cenené pre svoj obsah stopových prvkov, ako je fosfor, horčík, vápnik, železo, mangán a draslík.
Spôsob použitia: 1-2 čajové lyžičky kávy zalejeme horúcou vodu, ochutíme a vychutnávame si kávičku.
Zloženie: 100% extrakt čakanky, extrakt čučoriedok a brusníc.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku : bielkoviny – 4,0 g, tuky – 0,1, uhlohydráty- 65 g.
Energetická hodnota na 100 g: 280 kcal/1170kJ.
Obsah: 100g
Krajina pôvodu: RU
-
7,56 €
Pre svoj obsah inulínu je výborná pre ľudí s diabetes. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev. Čakanka je široko používaná v prevencii a liečbe žalúdočných vredov. Je protizápalová a zároveň krásne upokojuje našu psychiku.
Šípky regulujú metabolické procesy, funkciu endokrinných žliaz a orgánov tvoriacich krv, majú antisklerotické, antimikrobiálne, sedatívne, protizápalové, hojenie rán, diuretické účinky. Dokonale posilňuje imunitný systém. Šípka pomáha pri nedostatku vitamínov – obsahuje veľké množstvo vitamínu C. Používa sa tiež pri hypertenzii, anémii, bronchitíde, ateroskleróze, pneumónii. Šípky navyše pomáhajú zlepšovať metabolizmus, spomaľujú proces starnutia.
Spôsob použitia: 1-2 čajové lyžičky kávy zalejeme 150 ml horúcej vody, ochutíme a vychutnávame si kávičku.
Zloženie: 100% extrakt čakanky, extrakt zo šípok.
Výživová a energetická hodnota na 100 g výrobku: 1170 kJ/ 280 kcal, bielkoviny – 4,0 g, tuky: 0,1 g, uhlohydráty- 65 g.
Kontraindikácie: individuálna intolerancia na jednotlivé zložky produktu.
Obsah:100g
Krajina pôvodu: RU
-
8,40 €
Čakanka
je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky – draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik. Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev.
Okamžitý prášok čakanky s citrónovou trávou(schizandrou) a rakytníkom má spôsob prípravy úplne podobný instantnej káve, má veľmi pohodlné použitie.
Šťava z rakytníka rešetliakového je navyše skutočným skladom vitamínov K, B1, B2, B6. Aktívna frakcia rakytníka rešetliakového je sterol, ktorý bráni absorpcii cholesterolu.
Neoddeliteľná súčasť rakytníka rakytnatého – alkaloid – serotonín, ktorý reguluje teplotu a krvný tlak, má protinádorové vlastnosti.
Schisandra obsahuje kyselinu askorbovú, ovocné kyseliny, flavonoidy, antokyány, polysacharidy, ale hlavnou činnosťou citrónovej trávy je prítomnosť špeciálnej skupiny biologicky aktívnych látok – lignanov. Čakanka so schizandrou a rakytníkom je produkt, ktorý je skutočne cenný pre svoje prospešné vlastnosti.
Využitie
Upražený koreň pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 v Holandsku.
Čakanková káva sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene. V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche. Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia. Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha). Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov. Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok. Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach.
Spôsob použitia: 1-2 čajové lyžičky kávy zalejeme horúcou vodu, ochutíme a vychutnávame si kávičku.
Zloženie: 100% extrakt čakanky, extrakt rakytníka rešetliakového a schizandra čínska. Obsahuje min 30% inulínu
-
8,40 €
Čakanka
je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky – draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik. Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev.
Topinambur
Obsahuje biologicky aktivné látky, minerálne látky – železo, kremík, zinok, horčík, draslík, fosfor a vápnik, vitamíny skupiny B a C, pektínové látky, vlákninu, organické kyseliny a aminokyseliny.
Využitie
Upražený koreň pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 v Holandsku.
Čakanková káva sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene. V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche. Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia. Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha). Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov. Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok. Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach.
Spôsob použitia: 1-2 čajové lyžičky kávy zalejeme horúcou vodu, ochutíme a vychutnávame si kávičku.
Zloženie: 100% extrakt čakanky. Obsahuje min 30% inulínu
Obsah:100g
-
8,40 €
Pre svoj obsah inulínu je výborná pre ľudí s diabetes. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev. Čakanka je široko používaná v prevencii a liečbe žalúdočných vredov. Je protizápalová a zároveň krásne upokojuje našu psychiku. Ženšeň sa používa ako stimulant, pri zvýšenej fyzickej a psychickej záťaži, na zlepšenie zdravia a odolnosti organizmu voči nepriaznivým účinkom na životné prostredie, v období rekonvalescencie, po chorobe.
Spôsob použitia: 1-2 čajové lyžičky kávy zalejeme horúcou vodu, ochutíme a vychutnávame si kávičku.
Zloženie:
100% extrakt čakanky, extrakt zo ženšenu. 100 g výrobku: bielkoviny – 4,0 g, 5,4 g zhiry-, uglevody- 63,4 g Energia – 334,2 kcal.
Obsah:100g
Krajina pôvodu: RU
-
-
5,90 €
Cedrové oriešky sú 100% prírodný produkt s vysokým obsahom kompletných rastlinných bielkovín, omega 3 a 6 mastných kyselín.
Pravidelná konzumácia nápoja na báze Cédrových orieškov zvyšuje imunitu a odolnosť organizmu voči účinkom škodlivých faktorov prostredia.
Vyvážené zloženie nápoja prispieva k dobrej činnosti čriev, dodáva dlhotrvajúci pocit sýtosti a nabíja telo energiou a elánom. Jasná chuť rakytníka prinesie skutočný gastronomický pôžitok.
Návod na prípravu : 2-3 lyžice(20g) zaliať 200ml horúcej vody.
Zloženie/INCI: extrakt z cédrových orieškov, cukor, rakytníkovvý prášok, arabská guma, zantánová guma, ovsená múka.
Neobsahuje žiadne konzervačné látky, farbivá ani arómy.
Nutričná hodnota (na 100g výrobku): bielkoviny – 18 g, tuky – 10 g, sacharidy – 52g.
Energetická hodnota (na 100g výrobku): 370kcal/ 1550kJ.
Podmienky skladovania: Skladujte pri teplote neprevyšujúcej 25°C a relatívnej vlhkosti 75%.
-
9,90 €
Zloženie/INCI: ryšavec šikmý (Inonotus obliquus)
Spôsob použitia: Jednu čajovú lyžicu zalejeme 200ml horúcej vody, priklopíme a necháme odstáť 5-10 minút. Precedíme a užívame ako obyčajný čaj.
Skladovanie: Uchovávajte na suchom mieste pri teplote 5–25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%. Upozornenie: Neužívajte pri neznášanlivosti.
Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek.
End of content
End of content